Business Consultancy & Development

Heijnes Business Consultancy & Development is het bedrijfsonderdeel dat gespecialiseerd is in het adviseren van bedrijven die in een start- c.q. groeifase verkeren en daarbij expertise ontberen om op een verantwoorde wijze verder te kunnen groeien.

Bij onze advisering wordt aan de hand van de sterke en zwakke punten van een onderneming (de zogenaamde SWOT-analyse) geanalyseerd in hoeverre kansen aanwezig zijn om verder te kunnen groeien, of hoe die kansen gecreĞ»erd kunnen worden. Dat kan zijn door bijvoorbeeld de personeelsbezetting aan te passen, of de ondernemingsvorm. Een andere mogelijkheid kan zijn om de vestigingslocatie te veranderen, of het aangeboden assortiment enz.

Vaak zijn er meerdere mogelijkheden om de stap vooruit te kunnen zetten, maar is de onderneming teveel gefocust op de day-to-day business. Men neemt niet de tijd na te denken over andere mogelijkheden of verbeteringen in de eigen organisatie.

Heijnes Business Consultancy & Development heeft in het verleden ondernemers die kleinschalig actief waren, begeleidt en geholpen om hun bedrijf gezond te laten groeien. Een zeer succesvol voorbeeld is de winkelier met een goed productassortiment en slechts 1 winkellocatie, die door onze begeleiding en know-how inmiddels is uitgegroeid tot een zeer omvangrijke franchiseketen in Nederland, met thans meer dan 50 vestigingen.

Heijnes Business Consultancy & Development kan voor haar relaties ook een belangrijke adviserende rol spelen bij een fusie of overname, of de aan- of verkoop van een bedrijf.

De gerichte en praktische aanpak van Heijnes Business Consultancy & Development stelt de klant in staat snel resultaat te zien, waardoor ook de kosten inzichtelijk blijven.